Bundeling containertransport corridor Rotterdam – Utrecht – Amsterdam

Leestijd 3 minuten

Opdrachtgevers willen betrouwbaar, efficiënt en duurzaam vervoer

Rob Smit
Manager Achterland Port of Amsterdam

Leestijd: 3 min.

Port of Amsterdam speelt een belangrijke rol in de afwikkeling van containertransport binnen Nederland en Europa. Waar containerhavens als Rotterdam fungeren als begin- of eindpunt voor intercontinentaal zeecontainervervoer, verzorgen terminals op de corridor Rotterdam – Utrecht – Amsterdam de verdere distributie. In 2019 zijn deze terminals gaan samenwerken om de containertransporten via binnenvaart niet individueel, maar gebundeld uit te voeren. Zo’n 350.000 containers worden jaarlijks vervoerd door de samenwerkende partners. Samenwerking geeft een kwaliteitsimpuls qua betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid.

“Voorheen werden die containerstromen door de individuele terminals geregisseerd. Dat leidde tot opstopping van schepen bij de afhandeling in Rotterdam,” vertelt Rob Smit, manager Achterland van Port of Amsterdam. “Daarom zijn de terminals in 2019 gaan samenwerken en hebben een soort busdienst op de corridor Rotterdam– Utrecht – Amsterdam opgezet. In plaats van dat iedereen met een eigen schip alleen zijn eigen containers vervoert, doen de schepen nu alle terminals aan en worden elkaars containers volgens een dienstregeling meegenomen. Daardoor verbetert de ophaalfrequentie alsook de bezettingsgraad van de schepen. Containers staan gemiddeld korter stil op de terminals. De containers worden in Rotterdam gebundeld aangeboden en volgens vaste schema’s afgehandeld. Dit komt de betrouwbaarheid ten goede. Dit is wat de opdrachtgevers van het transport graag willen. Betrouwbaar en efficiënt vervoer van hun lading. Bovendien is vervoer per binnenvaart duurzaam.”

Uitdaging

In 2019 is de samenwerking gestart tussen de terminals van Rotterdam, Utrecht, Tiel, Amsterdam en Velsen en later in het jaar uitgebreid met die van Lelystad, Harlingen en Hasselt. Rob: “Door die samenwerking is het gebundeld containervolume op deze binnenvaartcorridor in 2019 uitgekomen op 350.000 containers. De uitdaging is om dit volume nu verder te laten groeien door bedrijven die nu nog hun containers over de weg vervoeren, te bewegen dit ook via de binnenvaart te laten doen. Want binnenvaart is een uitstekend alternatief voor wegvervoer, waar het ook steeds drukker en dus minder betrouwbaar wordt. Eén vol containerbinnenvaartschip scheelt gemiddeld zo’n honderd vrachtwagens op de weg! Maar het kost tijd om transporteurs te overtuigen van de voordelen van containervervoer via binnenvaart.”

‘Samenwerking verbetert zowel ophaalfrequentie als bezettingsgraad binnenvaartschepen.’

Succesformule

“Voor de toekomst verwacht ik veel van de gebundelde binnenvaart,” vervolgt Rob. “Eenvoudigweg omdat het volume in- en uitgaande containers in Rotterdam anders niet meer te verwerken is. Ook heeft de overheid ambitieuze doelstellingen gesteld om het vervoer over water en per spoor te stimuleren in plaats van over de weg. We zijn bovendien ook druk bezig de schepen te verduurzamen door bijvoorbeeld de overstap te maken van diesel naar elektrisch of waterstof. Alles bij elkaar heb je dan alle ingrediënten voor een succesformule: hogere betrouwbaarheid, sneller, efficiënter en duurzamer!”

 Port of Amsterdam

24-04-2020

Meer cases zoals deze

Sneller transport dankzij verbinding A’dam – Wuhan

In 2019 is overeengekomen dat er een directe spoorverbinding komt tussen de Amsterdamse haven en Wuhan in China. Dit is een gezamenlijk initiatief van Port of Amsterdam …

Lees meer

Efficiënt vervoer

Jaarlijks per binnenvaart
tussen acht terminals

350.000

containers

350.000 containers

Inzicht actuele ligplaatsbezetting op RiverGuide

De actuele bezetting van de ligplaatsen in de Amsterdamse havens is in december 2019 toegevoegd aan de RiverGuide- …

Lees meer

Onze thema’s

Sneller

Zie thema

Slimmer

Zie thema

Schoner

Zie thema